Nederland kampt vaak met verhard water. Dit komt doordat er veel calcium- en magnesiumionen in het water te vinden zijn. Dit resulteert in kalk, wat veel schade aan kan brengen aan jouw huishoudelijke apparaten. Tegelijkertijd merk je het aan jouw wasgoed. Het is dan goed om een Divisoft waterontharder aan te schaffen om het water zachter te maken. Voordat je deze aanschaft, moet je wel goed weten wat deze waterontharder voor jou kan realiseren. Ook de werking van het apparaat moet goed bekeken worden. Onderstaande informatie gaat jou helpen aan voldoende kennis over dit apparaat om jouw water zachter te maken.

water

Wat is een Divisoft waterontharder?

Divisoft is een fabrikant die altijd betrouwbare waterontharders maakt. Hiermee kan water ontdaan worden van kalk. Dit gebeurt door middel van hars, waar de calcium- en magnesiumionen aan blijven plakken. De waterontharders staan bekend om de compacte formaten. Hierdoor is er altijd een waterontharder die bij jouw huishouden past. Zo kun je voor de gemiddelde huishoudens bijvoorbeeld voor de A-12 ontharder kijken. De A-25 is juist weer geschikt voor de grotere gezinssamenstellingen. De waterontharder kan hierdoor dus altijd voldoende resultaten behalen en je zorgt ervoor dat je ook profiteert van de voordelen.

Wat doet de Divisoft waterontharder?

Het is dan wel belangrijk dat je weet wat de Divisoft waterontharder precies doet. De werking is in feite hetzelfde als andere waterontharders. Ze zuiveren namelijk de kalk uit het water. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van nieuwe technologieën. De waterontharders van Divisoft maken gebruik van hars. Deze hars wordt gebruikt als filter. Kalk zal hier namelijk altijd aan binden. Zo wordt de kalk ook tegengehouden en zal niet in de leidingen terecht komen die naar de kranen leiden. Jij krijgt hierdoor altijd zachter water.

kraan

De Divisoft waterontharder moet hiervoor wel regelmatig gereinigd worden. Je moet daarom altijd de tank bijvullen met zout. Voor de rest heb je er geen omkijken meer naar. De waterontharder zal de reiniging namelijk zelf uitvoeren. Het spoelwater en het zout zorgen ervoor dat de kalk van de harskorrels gaat en wordt afgevoerd naar het riool. Tijdens deze regeneratie zal het water tijdelijk weer verhard zijn. Nadat het proces voltooid is, merk je dat de kalk weer verdwenen is en de waterontharder weer zijn werk doet. Houd er wel rekening mee dat je dit zout regelmatig bij moet vullen, zodat het proces ook in gang gezet kan worden.

 

De reden om de waterontharder aan te schaffen

De waterontharder van Divisoft kan altijd aangepast worden aan het huishouden. Er zijn verschillende inhouden van te vinden die dit voor jou kunnen realiseren. Vanaf dat moment profiteer je van verschillende voordelen. Zo ga je minder chemische schoonmaakmiddelen nodig hebben. De kalkaanslag blijft namelijk niet meer aan het oppervlak zitten. Daarnaast kunnen huishoudelijke apparaten een langere levensduur krijgen. De verwarmingselementen kunnen door de aanslag namelijk meer energie verbruiken en sneller slijten. Je kunt op de lange termijn hierdoor een flinke kostenbesparing krijgen op het gebied van apparaten en energieverbruik.

Related Posts

Leave a Comment