Tegenwoordig is het heel normaal om thuis aan de slag je gaan voor je werkgever of eigen bedrijf. Waar we vroeger massaal naar het kantoor gingen kunnen we tegenwoordig net zo goed thuis achter ons bureau schuiven. Toch is thuiswerken niet iets wat we moeten onderschatten. het is daarom belangrijk de goede keuzes te maken. In deze blog bespreken we een aantal dingen waar je rekening mee zou kunnen houden.

Voorzieningen

Om te beginnen is het in de meeste gevallen belangrijk om over een goede computer te beschikken. Denk daarbij aan een goede verbinding en fijne snelheid van het apparaat. ook is het belangrijk dat de juiste programma’s zijn geïnstalleerd en dat je beschikt over een goed werkende muis en beeldscherm. Wanneer je Je dit voor elkaar hebt, is het goed om te kijken naar waar je de apparatuur neerzet. In de meeste gevallen zal dat op een tafel zijn of aan een bureau. Om efficiënt te werken en te denken aan een goede ergonomie is het belangrijk om het beeldscherm om goede hoogte te installeren. tevens is het goed om een los toetsenbord te installeren. Wanneer je het af wilt maken kies dan voor een ergonomische muis. Jij bent klaar om aa de slag te gaan!

Locatie

Nu je de basisvoorzieningen voor elkaar hebt, is het de vraag waar je alles hebt staan. Kies je voor een plek in de huiskamer of ga je liever naar de zolder? Wanneer je de ruimte hebt, adviseren we om je werkplek te scheiden van het woongedeelte waar je in de avond tot rust komt en ontspant. Wanneer je geen keuze hebt en in het leefgedeelte werkt, dan adviseren we om in ieder geval niet op precies dezelfde plek je gaan zitten als waar je in de avond tot rust komt. Onbewust kun je anders prive en zakelijk door elkaar halen. Wanneer we het hebben over de locatie dan is het tevens belangrijk dat jij zorgt voor een aangename lichtinval en temperatuur voor je thuiswerkplek. Voor de meeste mensen is daglicht prettig om in te werken. Al werkt een felle zon natuurlijk niet. Wat betreft de temperatuur is een huiskamer temperatuur van rond de 20 graden voor de meeste mensen aangenaam.

Tijden

Wanneer we het hebben over de tijden om te werken, zal dit natuurlijk voor iedereen verschillend zijn. Toch kan het wel prettig zijn om zoveel mogelijk vaste tijden te hanteren. Wanneer je overdag tussen 9.00 en 17.00 werkt, en daarna stopt, dan kunnen je lichaam en geest hier aan wennen. Soms is de verleiding groot om later of eerder te werken aangezien je vaak een stuk meer vrijheid hebt wanneer het gaat om te werktijden. Toch raden wij de welbekende uitspraak rust, reinheid en regelmaat aan wanneer het om thuiswerken gaat.

 

Related Posts

Leave a Comment