Meest voorkomende oorzaken verstopte wc

by admin
0 comment

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een verstopte wc. Bij de ene keer is het makkelijk en snel op te lossen, maar bij de andere keer moet je er een professional bijhalen die je kan helpen om het probleem op te lossen. Het liefst zou je het probleem van een verstopte wc willen voorkomen, maar dan is het wel belangrijk om te weten wat het probleem precies veroorzaakt zodat je er de volgende keer rekening mee kan houden. Het is niet altijd zo dat je net wat te veel toiletpapier in de wc-pot hebt gedaan waardoor de wc nu verstopt is. Er is een aantal redenen te bedenken waarom een wc verstopt raakt en wat je eraan kunt doen om dit in het vervolg te voorkomen.

1. Plastic in het riool

Door een wc kun je toiletpapier doorspoelen. Dit papier verpulvert en vervolgens kan het in de riolering worden afgevoerd. Er zijn materialen die helemaal niet verpulveren. Een voorbeeld hierin is bijvoorbeeld plastic. Plastic is vrij stevig materiaal dat ook geen water absorbeert. Het zal alleen maar blijven drijven. Daarnaast biedt het ook veel weerstand waardoor het ook niet goed door kan spoelen. Zorg dat je plastic afval nooit door de wc spoelt.

2. Maandverband en tampons

Sommige vrouwen denken dat maandverband en tampons ook door de wc kunnen worden gespoeld. Vooral tampons verdwijnen nog wel eens omdat de gedachten er is dat het maar klein is en dus ook makkelijk kan worden afgevoerd. Dit is niet helemaal waar. Een tampon, maar ook maandverband zuigt zich helemaal vol met water waardoor het in massa toeneemt. Hierdoor zal het moeilijk weggespoeld kunnen worden. Het is beter om dit altijd gewoon in een prullenbakje weg te gooien.

3. Luiers

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar toch zijn er tal van mensen die luiers door de wc spoelen. Dit is al helemaal geen goed idee omdat een luier een combinatie is van punten 1 en 2 hiervoor. Een luier zal zich ook volzuigen met water en daarnaast bestaat het voor een gedeelte uit plastic waardoor het niet weg zal spoelen. Zelfs al zou een luier door het eerste deel van de zwanenhals kunnen, dan nog zou de kans zeer groot zijn dat het vast zal blijven zitten.

4. Te veel wc-papier in één keer

Het is toch een goede om te benoemen. Door veel wc-papier in één keer te gebruiken, zal het papier niet meer kunnen verpulveren. Het zal een grote prop vormen wat vast kan komen te zitten. Te veel wc-papier in één keer gebruiken is dus geen goed idee.

Heel vaak is een wc ontstoppen zo gebeurt door een plopper of een oma-weet-raad trucje te gebruiken. Maar sommige problemen, met name wanneer de verstopping wat dieper in de leiding zit, kunnen enkel door een professional worden opgelost. Neem in dat geval contact op met een lokaal ontstoppingsbedrijf.

Related Posts

Leave a Comment