Boktor aantasting: bestrijden of voorkomen

by admin
0 comment

De huisboktor, ook bekend onder de naam Hylotrupes Bajulus, is een houtworm soort. Hoewel de boktor oorspronkelijk uit Europa komt, is hij ook een woekerende plaag in verschillende landen over de hele wereld en tast onder andere beboste gebieden aan maar ook houten constructies in en rondom woningen.

Kenmerken van de boktor

De huisboktor is herkenbaar met 8 tot 25 millimeter lang en kan zowel bruin als zwart zijn. Een ander zichtbaar kenmerk zijn de twee zwarte vlekken op de borst van de kever. Ze zijn vooral te vinden in beboste omgevingen en met name zijn te vinden op dennen, sparren en grenen, naast andere veel voorkomende soorten zachthout.

Boktor aantasting

De boktor gedijt meestal in kelders en op vochtige oppervlakken en is dus met name in zacht of vochtig hout te vinden. Dit zie je dat vaak terug in houtwerk van de tuin en vochtige plekken in de woning zoals onder de vloer, op zolders en kelders.

Boktor bestrijding

Om de ruimtes van het huis te beschermen tegen de aantasting die mogelijk veroorzaakt kan worden door dit houtborende insect, is het van het grootste belang om de nodige controlemaatregelen uit te voeren. Een van de beste dingen die gedaan kunnen worden is het onder controle houden van de vochtigheid van het hout.

Je kunt het plaatsen van houten materialen of het gebruik van dergelijk materiaal in de woning vermijden als het blootgesteld gaat worden omdat vocht de groei kan bevorderen, niet alleen van de huisboktor, maar ook van ander ongedierte.

Mocht je al houtaantasting door de boktor ervaren dan kies je voor het bestrijden van de boktor in plaats van preventieve maatregelen. Hierbij kun je kiezen voor het volledig uitroeien van de boktor plaag of alleen de verwijdering van het aangetaste hout, om vervolgens preventieve maatregelen te treffen.

De Boktor bestrijden vergt wel enige kennis over de behandeling van de bestrijding. Hierbij kom vaak behandeling met chemische en giftige substanties kijken waarbij je voorzichtig moet zijn wanneer je ervoor kiest dit zelf uit te voeren,

Uiteindelijk is het beste wat je kan doen om van dit soort houtworm af te komen, de hulp in te roepen van een bedrijf dat hier ervaring mee heeft. Dus als je eigen behandelingen niet effectief blijken te zijn, kun je een specialist inschakelen.

Hoewel dit inderdaad een veelbelovende oplossing kan zijn, is het probleem dat de zoektocht naar de juiste specialist lang kan zijn omdat je gewoon de juiste persoon wilt hebben voor de klus. Hierbij kan Houtworm Centrale je in contact brengen met alle houtworm specialisten in Nederland.

Related Posts

Leave a Comment