Tips om van je huis een fijn thuis te maken

by admin
0 comment

Zeker in donkere tijden, is er niets fijner dan lekker genieten van een fijn thuis. Om dit te realiseren zijn er verschillende opties. Van grote verbouwingen tot kleine aanpassingen. 

In deze blog gaan we verschillende opties bij langs om van jouw huis een fijn thuis te maken.

Kleuren

Kleuren zijn een belangrijk aspect wanneer je graag een fijne inrichting wilt. Wanneer je voor rustige kleuren kiest zoals wit of aardetinten, dan zal dit zich terugbetalen in een rustiger gevoel in jezelf. Ook kun je er voor kiezen om een afwijkende kleur toe te passen om de boel een beetje levendig te houden. Belangrijk is dat het niet teveel de overhand krijgt.. Tevens kun je contrasteren met bijvoorbeeld een vloer. Wanneer deze goed aansluit bij de kleurstellingen op de muur, dan zal dit zorgen voor een mooier geheel.

Meubels

Wanneer je meubels hebt waar je op tot rust kunt komen, dan zal dit bijdragen aan een fijner thuis. Waar de één geniet voor een fijne fauteuil voor het raam, kiest de ander ervoor op languit op de bank voor de televisie te zitten. Meubels zijn er in allerlei soorten en maten.

Belangrijk is dat ze passen bij de kleuren en ruimte waar jij over beschikt. Wil je je meubels een nieuwe twist geven maar niet een compleet nieuw exemplaar aanschaffen? Je kunt dan bijvoorbeeld ook kiezen voor een kleed of kussen welke je meubel een nieuwe twist geeft. Op deze manier bespaar je financieel maar zorg je toch voor een andere beleving.

Decoratie

Wanneer je een mooie basis hebt gecreëerd, is het tijd voor de overige decoratie. Hierbij kun je denken aan grotere aspecten zoals gordijnen of schilderijen.Ook kleinere dingen als vaasjes en bakjes kunnen een leuke toevoeging zijn. Tevens is een voordeel van decoratie dat je de eerder genoemde rustige basiskleuren kunt afwisselen met verschillende kleuren. De basis blijft dan rustig, maar je zorgt toch voor een vernieuwende toevoeging welke niet veel hoeft te kosten. Veel mensen vinden het daarnaast leuk om een foto van vrienden en familie bij het geheel te voegen. Je hebt per toevoeging natuurlijk ook weer verschillende keuzes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een enorme lijst met een poster, maar bijvoorbeeld ook voor een  fotolijst 30×40.  Belangrijk is eigenlijk altijd om goed te kijken naar  het totale oppervlakte en wat jou het meest passend lijkt.

 

Related Posts

Leave a Comment