De tijd en de klok is er al sinds de mens bestaat

by admin
0 comment

Als sinds er mensen op aarde rondlopen zijn we al met de tijd bezig. Van zonnewijzers in de prehistorie tot smartwatches en de meest uiteenlopende designs van klokken tegenwoordig, de tijd is er altijd. Het is dan ook voor de meeste mensen ondenkbaar om geen klok in huis te hebben. In bijna elk West-Europees huis vind je in een bepaalde ruimte wel een klok terug. De klok heeft er in de loop der jaren behoorlijk wat concurrentie bijgekregen, maar is ondanks dat nog steeds populair. Een van de redenen hiervoor is veranderende trends en het continue meegaan met de tijd en het blijven vernieuwen van de designs door de producenten. Door het uitgebreide aanbod aan tal van verschillende soorten klokken is de rol en functie van de klok in huis ook veranderd door de jaren heen.

Uitgelicht: Landelijke Klok | Grote Wandklokken Landelijk Collectie

In de loop der jaren zijn er steeds meer verschillende designs klokken te vinden

Uiteraard is de klok ooit bedacht en uitgevonden om de tijd te meten en waar te nemen, maar al snel werd de klok ook een statussymbool en een luxe product voor de gegoede burgerij. Langzaam maar zeker werd de klok steeds toegankelijker en hadden steeds meer mensen een klok in huis. De klok heeft eigenlijk vanaf het begin al meer functie gehad dan om alleen de tijd vanaf te lezen. Al honderden jaren geleden werden klokken zeer stijlvol ontworpen en vormde de klok ook een belangrijk onderdeel van het interieur. Op deze rol van de klok is steeds meer nadruk komen te liggen en dit is dan ook de reden dat er steeds meer vernieuwde designs uitgebracht worden. Er is voor elk type inrichting wel een geschikt type klok te vinden. Of het nu gaat om een klassieke stijlvolle staande houten gelakte klok of een hypermoderne witte ronde wandklok, er valt op het gebied van klokken behoorlijk wat te kiezen.

Tip: Vintage klokken – Klokkenshop.com

De functie van de klok kan per ruimte in huis verschillen

De functie van de klok in huis kan ook nogal eens verschillen per ruimte in huis. Zo is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat voor een klok in de woonkamer het design meer belangrijk is en voor een klok of wekker in de slaapkamer vooral de functie essentieel is.

Wanneer je een klok voor in de slaapkamer koopt, is het ook verstandig om te controleren of het uurwerk of de secondewijzer geluid maakt, omdat veel mensen hier pas later achter komen en dit als onprettig ervaren. Een klok in de keuken kan niet alleen mooi staan, maar kan ook nog eens zeer handig zijn om bijvoorbeeld ook als timer te gebruiken tijdens het koken. Een retro flipklok is bijvoorbeeld een originele variant die perfect past in de keuken en ook voorzien is van een minutenweergave waardoor deze extra functioneel is.

Related Posts

Leave a Comment