Dit zijn de voordelen van led panelen in huis

by admin
0 comment

Tegenwoordig zijn er veel mogelijke manieren om je huis te verlichten. Er zijn verschillende soorten verlichting en het hangt ervan af hoe duurzaam je wilt dat het licht is, en wat bij je interieur past. Een soort verlichting wat je tegenwoordig steeds vaker tegenkomt in huis zijn led panelen. Dit zijn vierkante of rechthoekige panelen met ingebouwde LED’s. Deze zijn ervoor gemaakt om een ruimte zo optimaal mogelijk te verlichten. Lees hier wat de voordelen zijn van led panelen.

LED is duurzaam

Een van de voornaamste redenen waarom men voor led panelen kiest, is omdat deze verlichtingssoort zeer duurzaam is. De panelen kunnen al gauw 50 tot 70% energie besparen, wat natuurlijk een hele hoop is. Het is wel zo dat led panelen best wel wat duurder zijn dan bijvoorbeeld traditionele verlichting. Maar binnen drie jaar heb je dat geld zo terugverdiend met de hoeveelheid energie die je bespaard. Vooral voor grote ruimtes zijn led panelen zeer geschikt, omdat ze grotere ruimtes goed kunnen verlichten. Dit maakt dat led panelen een hele goede en bewuste keuze zijn.

Moderne, strakke uitstraling

Steeds meer woningen gaan voor een moderne interieurstijl. En led panelen passen daar perfect bij. Led panelen hebben een strak en modern uiterlijk, waardoor ze heel goed blenden in een modern interieur. Het fijne aan led verlichting is dat je de keuze hebt tussen onder andere koud en warm wit licht, multi temperatuur en het RGB model, wat een mooie variatie aan kleuren kent. Zo kun je het soort led verlichting kiezen dat goed bij jouw huisstijl past. Je zou bijvoorbeeld per ruimte kunnen bepalen wat voor kleur licht je wilt. In de woonkamer wil je misschien wel gaan voor RGB of warm wit licht met een dimmer om het wat knusser te maken in de avond.

Geschikt voor verschillende ruimtes

Led panelen zijn geschikt voor verschillende ruimtes in huis. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rechthoekig led paneel boven het aanrecht, zodat je goed kunt zien terwijl je je maaltijden aan het bereiden bent. Maar ook in de hal kan een rechthoekig led paneel er erg strak en stijlvol uit zien. Werk je vaak vanuit huis en heb je een van de werkruimtes in huis omgetoverd tot een werkruimte? Ook dan kan een led paneel de ideale verlichting zijn voor deze ruimte. Als je aan het werk bent, is het tenslotte belangrijk dat je voldoende licht hebt. In een donker hol kun je namelijk al gauw je concentratie verliezen. Het is dan ook niet voor niets dat scholen en bedrijven regelmatig zijn ingericht met led panelen als verlichting.

Related Posts

Leave a Comment