Het plaatsen van je eigen keuken

by admin
0 comment

Natuurlijk is het fijn als een team van vaklui je keuken komen plaatsen, maar veel mensen kiezen er ook voor om het zelf te doen. Als je je keuken zelf wilt plaatsen, bespaar je op de kosten die deze vaklui met zich meebrengen, maar moet je natuurlijk wel weten wat je doet. Om je een beetje op weg te helpen, zetten we graag op een rijtje welke stappen je doorloopt als je je eigen keuken plaatst.

Het verwijderen van je oude keuken


De eerste stap is natuurlijk het verwijderen van je oude keuken. En hoewel dat eenvoudig genoeg klinkt, is het belangrijk om dit proces met de nodige voorzichtigheid tegemoet te treden. Immers; wat wil je met de oude keuken doen? Ben je van plan om bepaalde onderdelen nog te gebruiken? Wees dan voorzichtig in het verwijderen. Een beetje schade loop je gemakkelijk op als je te ruw met het materiaal omgaat. Je kan sommige delen van je oude keuken nog gemakkelijk een heel nieuw leven geven als je ze gebruikt voor andere doeleinden. Neem je werkblad; dat kan nog heel goed dienen als een tafel voor in de tuin. Wil je dit allemaal niet, dan mag het proces wel wat minder fijnbesnaard verlopen. Overigens is het geen slecht idee om een container te bestellen, zodat je de hele keuken in een keer kan weggooien en niet tien keer op en neer hoeft naar de lokale stortplaats.

De voorbereiding op de nieuwe keukenVoordat je gelijk bezig gaat met het plaatsen van de nieuwe keuken, is het slim om eerst duidelijk voor ogen te hebben hoe deze eruit gaat zien en waar je alles wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld dat de waterleiding ergens anders komt? Dan moet je dit van tevoren goed uitgedokterd en omgelegd hebben, anders sta je straks lelijk te kijken. En wat doe je met je keukenblokken? Waar komt wat te staan? Teken dit van tevoren goed uit en hou je strak aan de maatschetsen van de nieuwe keuken. De kleinste afwijking kan al heel snel voor problemen zorgen. En zorg er ook voor dat je muur mooi glad is; dit voorkomt immers die kleine afwijkingen.

Het plaatsen van de keuken

Het moment is daar: de voorbereidingen zijn gedaan en je bent klaar om je nieuwe keuken te plaatsen. Leg allereerst alle onderdelen op de juiste volgorde en leg ze ook op een zachte ondergrond. Je wil immers niet dat je mooie nieuwe keuken nu al beschadigd raakt. En zorg ervoor dat je bij het plaatsen van de keuken altijd met de grootst mogelijke zorg te werk gaat. De plaatsing van alle onderdelen luistert bijzonder nauw en moet tot op de millimeter in orde zijn, omdat het anders gewoon voor problemen gaat zorgen. Die ene millimeter kan precies het verschil betekenen tussen het wel of niet passen van de magnetron of oven, bijvoorbeeld. Twijfel je? Ben je niet zeker genoeg over je eigen kluskwaliteiten? Dan is het altijd raadzaam om een vakman in te schakelen. Je bespaart weliswaar een hoop geld als je de installatie zelf doet, maar als je fouten maakt ben je alsnog geld kwijt aan het herstellen ervan, of je ziet het jarenlang in de keuken terug.

Related Posts

Leave a Comment