De voordelen van een thuisbevalling

by admin
0 comment

Voor velen is het een wens, die door omstandigheden niet altijd vervuld kan worden. Een thuisbevalling is helaas niet voor iedereen weggelegd. Als er ergens ook maar een verhoogd medisch risico is, dan ben je al verplicht om in het ziekenhuis te bevallen. Dat is jammer, want een thuisbevalling heeft juist zoveel positieve punten. Wat zijn de voordelen van een thuisbevalling?

Eigen omgeving

Een bevalling is een heftige gebeurtenis en je doet het niet iedere dag. Hoe fijn is het dan als je in je eigen vertrouwde omgeving bent? Je ligt in je eigen bed, wat toch altijd het lekkerste ligt. Daarnaast heb je je eigen vertrouwde spullen om je heen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je onverhoopt iets vergeet mee te nemen naar het ziekenhuis, omdat je al je spullen om je heen en in de buurt hebt liggen. Dit alles zorgt voor een relaxte, ontspannen en intieme sfeer.

Thuis bijkomen

Als je thuis gaat bevallen, ben je ook gelijk thuis om ervan bij te komen. De kraamhulp uit Lelystad kan gelijk thuis komen om je te hulp te staan. Daarnaast heb je niet te maken met reistijd van het ziekenhuis weer naar huis toe. Voor je eigen gemoedsrust is dit erg fijn.

Zelf bepalen wie erbij is

Het nadeel van in het ziekenhuis bevallen is dat er te pas en te onpas mensen je kamer in en uit lopen. Je hebt natuurlijk te maken met personeel dat jou en je baby in de gaten houdt. Als de bevalling lang duurt, heb je te maken met de wisseling van het personeel, waardoor je weer vreemde gezichten aan je bed hebt. Voor de een maakt dat allemaal niet uit, maar niet iedereen vindt dat even prettig. Als je thuis bevalt, heb je zelf de controle over wie er bij is en wie niet. Daar lopen niet continu allemaal mensen in en uit. Dit komt ook ten goede aan de ontspannen sfeer.

Zelf de regie in handen

Doordat je in je eigen vertrouwde omgeving zit en je zelf bepaalt wie er bij is, heb je het gevoel dat je zelf de regie in handen hebt. Jij bepaalt, niemand anders.

Related Posts

Leave a Comment