Deze zomer weer meerdere hittegolven? Zo Bereid Jij Je Goed Voor!

by admin
0 comment

Voor je het weet is het weer zomer. Heerlijk! In de zomer van afgelopen jaar kwamen meerdere hittegolven voor. Zullen de temperaturen ook dit jaar weer fors oplopen? Als dit het geval is wil je goed voorbereid zijn. Tijd om een aantal tips op een rij te zetten dus. In dit artikel helpen we je op weg om je huis hittegolf-proof te maken.

Hoe ga je om met een hittegolf?

Tijdens de warmste dagen van het jaar moet je proberen fysiek werk te vermijden. Ga binnen zitten en probeer te voorkomen dat de krachtige zon naar binnen dringt. Hiervoor dien je dus sowieso goede zonwerende gordijnen of zonwering te hebben, zodat je deze op warme dagen kunt sluiten. Is je huis goed geïsoleerd? Dan is de warmte misschien met goede zonwering al redelijk te verdragen. Als dit niet het geval is, raden we het aan om een plek te zoeken met airco. Misschien is dit op het kantoor van je werk of bij één van je vrienden thuis. Beschik jij niet over de luxe van een airco? Dan is het het zeker waard hierin te investeren. De best betaalbare oplossing is het kopen van een goede mobiele airco. Eventueel kan een goedkoper alternatief als een aircooler ook al wat te weeg brengen, maar tijdens extreme temperaturen is toch echt minimaal een airconditioning vereist. Een extra optie is om een opblaaszwembad aan te schaffen, waarin je heerlijk kunt afkoelen op de warmste dagen.

Drink genoeg

Daarnaast is het erg belangrijk genoeg te drinken. En dan praten we niet over alcohol, maar over water ;-). Probeer in ieder geval 2 liter water per dag te drinken. Op deze manier voorzie jij je lichaam van voldoende vocht tijdens een warme zomerdag. Tijdens hittegolven is het zelfs aan te raden nog net iets meer dan 2 liter water tot je te nemen. Dit is belangrijk omdat je op de tropische dagen erg veel vocht verliest.

Related Posts

Leave a Comment