Tegenwoordig wordt er steeds minder gas gebruikt in huis en dus ook in de keukens. Er zijn steeds meer nieuwe vervangers voor de gas apparaten. Dit zorgt ook voor verandering in de keuken. Wat heb je toch allemaal nodig in de keuken? Wij hebben het antwoord!

Gasloos wonen

Gasloos wonen, wat houdt dat in? Gas behoort tot de groep fossiele brandstoffen. Het is de bedoeling deze brandstoffen ‘uit te schakelen’ als het ware. Deze brandstoffen werken groots mee aan de op warming van het klimaat en aan de vervuiling in de lucht. Ook in huis worden deze stoffen dus zoveel mogelijk uitgesloten. Maar wat komt er dan in vervanging? 

Duurzame energie, dit wordt de nieuwe bron voor in het huis. Energie van de zon, windmolens en aardwarmte. Veel mensen hebben een cv-ketel in hun huis die zorgt voor de warmte van de verwarming, het warme water tijdens het douchen, het warme water uit de kraan en zo nog wel meer. Een cv-ketel loopt op aardgas. Een vervanging hiervoor kan een warmtepomp, een stadwarmtenet of een directe elektrische verwarming zijn. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van de aanleg van vloerverwarming of infraroodverwarming. 

Warm water kun je tegenwoordig verkrijgen van een zonneboiler. Dit water wordt verwarmd met zonne-energie en is opgeslagen in een boiler. Een verwarmingsproduct zoals, een warmtepomp, houdt de boiler op temperatuur. Wanneer de zon niet schijnt, is er dus gewoon genoeg warm water!

Het koken wordt ook anders. Geen gasfornuis meer, maar een inductie of een keramische plaat. Hiervoor kun je ook zonne- of windenergie gebruiken. Dit kan door zonnepanelen te plaatsen. Dit is wel heel duurzaam! 

De keuken must have

Veel mensen die nu een nieuwe keuken kopen of laten maken, kopen een 3 in 1 kraan. Maar waarom? Een 3 in 1 kokend water kraan is een echte must have tegenwoordig. Het is handig en duurzaam. Met deze kraan is het mogelijk om binnen 1 tot 3 seconden kokend water uit de kraan te krijgen. Ideaal toch om even snel een kopje thee te zetten? Deze kraan wordt de vervanger van de ‘normale’ kraan die nog water verwarmd kreeg via de cv-ketel en dus via fossiele brandstoffen. Het werkt dus mee aan het tegen gaan van de klimaatopwarming en is duurzaam. Echter zit er wel een prijsje aan de 3 in 1 kraan. De kranen kosten wel wat, maar op de lange termijn zal je hiermee de wereld helpen en besparen op je eigen kosten! 

De 3 in 1 kranen zijn kind veilig en beschikken allemaal over een kinderslot.

Doe het voor het de toekomst

Het is dus een belangrijke zaak om bewust te zijn van de klimaatopwarming. De opwarming verstoord de natuurlijke temperaturen en klimaten van de aarde. Om dit beetje bij beetje tegen te gaan is het goed zo snel mogelijk te beginnen met het tegengaan van de opwarming. Haal de fossiele brandstoffen weg uit je huis en vervang deze met duurzame energiebronnen. Denk aan zonnepanelen, een zonneboiler of elektrische verwarmingen. Elke klein beetje zal helpen, dus ook de aanschaf van de 3 in 1 kokend water kraan. Niet alleen voor de aarde, maar ook voor jezelf. Maak het jezelf en anderen makkelijker!

Related Posts

Leave a Comment