Tips voor het perfecte diner

by admin
0 comment

Nu we de verjaardagen niet groots mogen vieren, kiezen steeds meer mensen ervoor om met een paar gasten hun verjaardag te vieren met een etentje thuis. Een klein intiem etentje met een paar gasten is natuurlijk een mooi alternatief, maar er moet natuurlijk wel aan veel zaken gedacht worden. Niet alleen wil je de perfecte maaltijd op tafel zetten, je wilt er de juiste dranken bij schenken en ook de tafel moet er natuurlijk perfect uitzien. Met de tips in dit artikel, wordt jouw etentje er eentje om nooit te vergeten.

Het perfecte menu

Uiteraard wil je het perfecte menu neerzetten voor je gasten. Het is dan ook belangrijk om vooraf even te checken of er ook bepaalde dieetwensen zijn. Denk aan vegetarisch eten, zoutarm eten, veganistische wensen of andere bijzonderheden. Het zou immers heel vervelend zijn dat jij een heerlijke vleesmaaltijd hebt voorbereid, maar dat dan blijkt dat één van jouw gasten vegetariër is. Wil je variëren met vlees en vis, let er dan op dat wanneer je de vis voor het vlees serveert, de vis niet een te sterke smaak heeft. De sterke smaak blijft vaak hangen, waardoor het vlees minder van smaak is. Dan nog even wat praktische tips:

  1. Zorg voor een goede verdeling van de porties en maak deze porties niet te groot.
  2. Probeer te variëren in smaak en kleur.
  3. Houd rekening met de jaargetijden.
  4. En houd vooral rekening met je eigen kwaliteiten.

De juiste drankjes bij jouw etentje

Wanneer je wat te vieren hebt, hoort daar natuurlijk een bubbeltje bij om mee te proosten. Schenk je gasten daarom voor het etentje een heerlijk mousserende wijn. Dat kan champagne zijn, maar ook cava, prosecco of brut zijn heerlijk om mee te proosten. Je hebt ook non-alcoholische mousserende wijnen of maak met sinaasappelsap, spa rood en sprite een lekkere alcoholvrije cocktail om mee te proosten. Bij het eten kun je natuurlijk wijn serveren. Begin dan bij het voorgerecht met een frisse droge witte wijn en schenk bij wild of rood vlees als hoofdgerecht een stevige rode wijn. Maar je kunt natuurlijk ook aan je gasten zelf overlaten wat zij willen drinken. 

De tafelaankleding

Naast het menu en de drankjes, is de tafelaankleding natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je etentje. Begin je tafelaankleding met een tafelkleed. Er zijn veel verschillende tafelkleden te koop in de tafelkledenshop. Kies een tafelkleed in een neutrale kleur als je uit wilt pakken met decoraties of kies juist een tafelkleed met opvallend design wanneer je de decoraties en het servies wat simpel wilt houden. Dek de tafel op de juiste manier, volgens etiquette. Vergeet niet voldoende bestek op tafel te leggen en zet ook voldoende glazen neer. Een mooie karaf met water en eventueel een schijfje limoen, doet het ook altijd erg goed en is heerlijk verfrissend. Daarnaast maken bloemetjes en kaarsjes de tafel helemaal af.

Related Posts

Leave a Comment