Hoe kies je de juiste kleur voor jouw vloer?

by admin
0 comment

Na het kijken naar verschillende soorten vloeren op de webshop voor parket heb jij jouw vloersoort uitgekozen. Nu kan je bijna bestellen alleen moet je nog een allerlaatste keuze maken. Welke kleur wil je de parketvloer hebben? Deze keuze zal een hoop uitmaken voor jouw interieur en daarom moet je extra aandacht en tijd hieraan besteden!

Ruimte

De kleur die jouw vloer zal hebben zal een hoop effect hebben op de grootte van de ruimte van de kamer. Optisch kan jouw kamer er groter maar ook kleiner uit zien. Wanneer je ervoor kiest om een donkere vloer als donker grijs of donkerbruin aan te leggen zal de kamer iets kleiner eruit zien. Om de kamer er juist wat groter uit de laten zien kun je kiezen voor lichtere kleuren als wit of beige. Als je een kleine kamer hebt die je r groter uit wilt laten zien kan je dus kiezen voor wat lichtere kleuren en voor het tegenovergestelde juist voor wat donkerdere kleuren.

Gevoel

Kleuren stralen uit zichzelf een bepaald gevoel uit. Lichte kleuren brengen letterlijk licht in huis vooral als de zon schijnt zal de kamer naast groter ook open en lichter lijken. Donkere kleuren geven een ander effect. Bruine kleuren stralen knusheid en warmte uit waar grijstinten juist een koel en neutrale uitsraling opwekken. Zwart is de kleur die kracht en luxe uitstraalt. Wanneer je echt niet weet welke kleuren je waar moet verwerken in huis kan je van donker naar licht toe werken. Dus de vloer kan je dan een donkere kleur geven, de wanden iets lichters en het plafond het allerlichtst. Deze tactiek werkt altijd en wordt vaak als inspiratie gebruikt.

Interieur

Het kiezen van de kleur van de vloer is kan je niet zonder te weten hoe de rest van de kamer eruit zal zien. Er moet natuurlijk wel een soort van samenhang zijn binnen jouw woonstijl. Aan de hand van jouw gewenste woonstijl kan je jouw interieur inrichten. Wanneer je ongeveer weet wat waar komt en in welke kleuren, kun je het beste voor jezelf nagaan welke kleur vloer het beste hierbinnen past. Zo kan je van te voren een ontwerp maken van het interieur in grote lijnen. Waar de bank komt, waar de kasten komen en de tafel. Dan kan je kijken naar welke kleuren je wilt verwerken in het interieur. Misschien kies je wel voor bruine kasten en wil je bruin ook op de vloer hebben om het bij elkaar te laten matchen. Zonder te weten dat je bruine kasten in huis zou willen zou je niet gekomen zijn tot de conclusie om een bruine vloer aan te leggen. Bekijk alles dus vanuit het grote plaatje!

Tips

Het kiezen van de juiste kleur vloer kan je niet een twee drie beslissen. Het is belangrijk dat je bij alles wat erbij komt kijken stilstaat. De kleur vloer zal effect hebben op de grootte en de uitstraling van de kamer. Hiernaast zal de kleur van de vloer de toon leggen voor het interieur van jouw huis. Maak eerst een ontwerp of schets om zeker te weten dat je vloer samen zal hangen met de rest binnen het interieur!

Related Posts

Leave a Comment