Houten speelgoed voor de kinderopvang: alles over de voordelen & mogelijkheden!

by admin
0 comment

Ben je op zoek naar verantwoord, leuk en gevarieerd speelgoed kinderopvang? Dan kan het best lastig zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod speelgoed kinderopvang dat er tegenwoordig online en offline te vinden is. Wat is qua speelgoed de beste keuze die je kunt maken? Wat zijn precies de voordelen van goed houten kinderspeelgoed voor gebruik in en kinderopvang? En wat zijn de mogelijkheden als je op zoek bent naar kwalitatief goed, veilig en duurzaam speelgoed kinderopvang? In dit blog kun je de antwoorden op deze vragen lezen!

De belangrijkste voordelen van houten speelgoed kinderopvang

Speelgoed kinderopvang kopen heeft tal van voordelen te bieden. Dat geldt vooral voor houten speelgoed kinderopvang. Speelgoed van hout is absoluut een slimme keuze die je maakt als je voor een kinderopvanglocatie speelgoed gaat aanschaffen. Houten speelgoed is namelijk milieuvriendelijk, duurzaam en veilig in het gebruik. Speelgoed gemaakt van hout is beter voor het milieu, omdat hierin maar weinig grondstoffen zijn gebruikt. Vaak gaat het om niet meer dan hout als basisgrondstof, wat lijm, verf en eventueel wat metaal of ijzer. Omdat hout nauwelijks tot niet slijt, is deze materiaalsoort kiezen voor je speelgoed ook een duurzame keuze. Houten voorwerpen en ook kinderspeelgoed gaan lang mee en hoef je dus niet (snel) te vervangen. Hout is robuust materiaal, die niet zo snel kapot gaat als bijvoorbeeld speelgoed van kunststof, dat sneller kapot kan knappen.

Er zijn veel soorten houten spellen verkrijgbaar

Veel mensen, ook eigenaren van een kinderopvanglocatie, realiseren zich niet dat er veel keuzemogelijkheden zijn op het gebied van houten speelgoed. Net als bij kunststof speelgoed is het aanbod erg breed. Zo kun je bij een specialist als Baaslevert kiezen voor houten blokken, legpuzzels van hout kopen, maar ook spellen als mikado, de toren van Pisa, houten gezelschapsspelen, treintjes/auto’s, een poppenhuis, een hobbelpaard, et cetera.
Naast binnenspeelgoed van hout kun je tegenwoordig voor de kinderopvang ook prachtig en duurzaam houten buitenspeelgoed kopen. Denk aan houten klimrekken, een speelhuisje van hout, al dan niet met een glijbaan, een evenwichtsbalk, schommel, enzovoort. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos voor wie houten kinderspeelgoed zoekt voor een kinderopvang.

Educatief en prikkelarm speelgoed

Een voordeel van speelgoed van hout is dat veel houten speelgoed of houten speeltoestellen een educatieve functie hebben. Zo krijgen kinderen die geregeld houten puzzels maken of een houten Pisa-toren bouwen, inzicht in vormen, legpatronen en leren ze hoe ze op een slimme manier met houten kunne vormgeven en bouwen. Houten mikado-stokjes gebruiken als spel helpt kleinere of grotere kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren. En zo zijn er tal van andere spelvormen en houten speelgoedvarianten die een toegevoegde educatieve waarde hebben. Zeker op een kinderopvang is dit een belangrijk punt om mee te nemen bij het uitkiezen van passend speelgoed. Wat speelgoed van hout daarnaast ook nog aantrekkelijk maakt, is dat het vaak prikkelarm speelgoed is. Anders dan veel speelgoed van kunststof, is houten speelgoed meestal niet voorzien van allerlei lichtjes, geluidjes en speciale effecten. Zoek je dus prikkelarm speelgoed, dan is hout een goed basismateriaal!

Related Posts

Leave a Comment