Huis voorbereiden op de komst van een pup

by admin
0 comment

Een puppy kopen; daar komt een hoop bij kijken. Allereerst is het belangrijk dat je je huis goed voorbereid op je nieuwe huisgenoot. Honden, en met name puppy’s maken namelijk nog wel eens rommel in huis, ze bijten of krabben dingen kapot of veroorzaken ongelukjes. Ook is het voor zowel jou als je pup erg belangrijk dat de regels die je hanteert in huis ten alle tijden duidelijk zijn. Er zijn twee belangrijke redenen waarom het voorbereiden van je huis op de komst van je pup belangrijk is. De eerste reden is voor de veiligheid van je hond en de tweede reden is ter bescherming van je spullen. Het is altijd belangrijk om je alvast voor te bereiden op rommel en eventuele schade, zeker in de eerste periode.

Huisregels voor je pup

Duidelijke regels zijn belangrijk voor de veiligheid van je hond en zorgen ervoor dat je pup weet waar hij aan toe is. Bedenk daarom voordat je hond komt in welke ruimtes hij wel en niet mag komen, of hij op de bank mag, of hij snacks uit de hand mag eten, hoe je bedelen voorkomt en of hij mag opspringen tegen bezoek. Het is belangrijk dat je altijd onthoud dat je hond graag vrienden met je wil zijn, als hij regels niet naleeft is dit omdat hij ze simpelweg niet begrijpt of nog moet leren. Het is heel belangrijk dat je je hond dan ook nooit straft voor ongewenst gedrag en dat je nooit tegen je hond schreeuwt. Beloon je hond wel altijd voor goed gedrag.

Hond naar de oppas

Het zal vroeg of laat eens voorkomen dat je hond ergens moet logeren. Het is in dat geval belangrijk dat je goede afspraken maakt met de oppas zodat jullie dezelfde regels hanteren. Vertel ook eerlijk over het karakter van je hond, kun je hond goed overweg met kinderen en andere huisdieren? Laat ook weten of je hond wel eens iets kapot bijt. Hoe meer de oppas weet over je hond hoe beter ze voor hem kan zorgen. Bespreek ook alvast wat jullie gaan doen mocht je hond iets kapot maken.

Related Posts

Leave a Comment