Verbouwen? Zo zorg je dat er niks gestolen wordt

by admin
0 comment

Verbouwen is natuurlijk al duur genoeg, en extra kosten en een hoop gedoe te voorkomen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er tijdens de verbouwing niks gestolen wordt. Omdat je tijdens de verbouwing van je huis vaak tijdelijk ergens anders woont is de kans op diefstal in die periode logischerwijs hoger. Een alarmsysteem kan ervoor zorgen dat je huis en spullen toch veilig zijn. Schaf een goed alarmsysteem aan, dit zal inbrekers ontmoedigen om überhaupt een poging te wagen om in te breken. En mocht er toch iemand zo dom zijn is de kans dat hij ermee wegkomt erg klein.

Zorg voor een goede inboedelverzekering

Ook is het afsluiten van een inboedelverzekering best heel handig tijdens een verbouwing. Met een inboedelverzekering zijn namelijk al je spullen en je gereedschap goed verzekerd. Met een goede inboedelverzekering ben je ook verzekerd tegen schade door diefstal of inbraak, mocht er onverhoopt toch ongebroken worden zit je dan in elk geval niet met de kosten opgescheept. Ook is bij een inboedelverzekering schade door derden vaak gedekt. Dus als de bouwvakkers je tafel of bank beschadigen ben je hier ook gelijk voor verzekerd.

Diefstal voorkomen

Tijdens een verbouwing liggen er vaak veel losse bouwmaterialen in en rond je huis. Om diefstal te voorkomen is het belangrijk dat je je pand niet onbeheerd op deze manier achterlaat, dat is namelijk vragen om diefstal. Als je een tuin hebt kun je deze gebruiken om je bouwmaterialen op te slaan. Het is belangrijk om je spullen altijd op te slaan in een afgesloten container. Op deze manier is de kans op diefstal aanzienlijk kleiner, en mocht er toch wat gestolen worden keert je verzekering vaak alleen uit als er duidelijke braaksporen zijn. Dis ook verzekeringstechnisch is het belangrijk om alles goed op te slaan. Dit geldt ook voor de ruimte waar je eventueel tijdelijk je meubels opslaat tijdens de verhuizing.

 

Related Posts

Leave a Comment