Wanneer een bedrijfsverhuizing een goed idee kan zijn

by admin
0 comment

Als je bedrijf ergens gevestigd zit wil je waarschijnlijk niet te vaak van plek verhuizen. Op een herkenbare plek zitten is immers erg prettig wanneer je vaak klanten over de vloer hebt. Het is dan handig als zij de weg weten te vinden naar je kantoor. Maar soms kan het niet anders. Een bedrijfsverhuizing is dan niet meer uit de weg te gaan. Hier kunnen veel verschillende redenen voor zijn, zowel positief als negatief. In dit artikel nemen we de situaties met je door waarbij een bedrijfsverhuizing een goed idee is.

Je bent uit je jasje gegroeid

Dit is een hele prettige reden voor een bedrijfsverhuizing. Wanneer het goed gaat met je bedrijf dan betekent dit in de praktijk vaak dat je meer personeel aan gaat nemen. Meer personeel betekent meer bureau’s en meer bureau’s betekent dat je meer ruimte nodig hebt. Je loopt dan vanzelf tegen het probleem van een ruimte tekort aan. De enige oplossing hiervoor is aanvullende aangrenzende ruimtes huren of een verhuizing. Een verhuizing biedt de mogelijkheid om naar een herkenbare plek te verhuizen waar je voor de komende jaren perfect zit.

Je hebt minder ruimte nodig

Andersom heeft de coronacrisis wel uit doen wijzen dat thuiswerken best eens wat vaker gedaan kan worden. Als personeel vaker thuiswerkt heb je waarschijnlijk genoeg aan minder werkplekken. Door handig om te gaan met flexplekken is er minder ruimte nodig. Waarom zou je dan nog de huur blijven betalen voor dat grote dure pand? Dit is een perfecte mogelijkheid om te verstekken naar een kleiner pand. Dit scheelt je bedrijf maandelijks flink in de portemonnee. Het kan ook zijn dat je minder ruimte nodig hebt omdat het wat minder goed gaat met je bedrijf en je mensen hebt moeten laten gaan. Dit is helaas een minder leuke reden voor een bedrijfsverhuizing maar ook dit komt geregeld voor.

Schakel een lokaal verhuisbedrijf in

Wat de reden voor je bedrijfsverhuizing ook mag zijn. Je doet er goed aan om een lokaal verhuisbedrijf in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een verhuisbedrijf Delft of aan een verhuisbedrijf Zoetermeer. Een lokaal verhuisbedrijf kent de weg en kan je handige adviezen geven over de routes en andere randzaken. Dat is fijn, want een bedrijfsverhuizing moet zo snel mogelijk gebeuren zodat het personeel na het weekend direct weer aan de slag kan op de nieuwe locatie. 

Related Posts

Leave a Comment