Verkoopopbrengst van je woning verhogen? Waardevolle tips

by admin
0 comment

De tijd dat je moeite moest doen om je woning te verkopen lijkt heel lang achter ons te liggen. De huizenmarkt is immers compleet op zijn kop gezet en je moet tegenwoordig flink overbieden om nog een woning in je bezit te kunnen krijgen. 

En daar ligt voor verkopers nu precies het gevaar op de loer. Want er ontstaat een mentaliteit dat je woning toch wel verkocht wordt. En hoewel dat natuurlijk klopt, betekent dat nog niet dat je woning voor de beste prijs verkocht wordt. 

Daarvoor zul je nog steeds je best moet doen. Dus als je de verkoopopbrengst van je woning wilt verhogen moet je actie nemen. Met de waardevolle tips in dit artikel helpen je daarmee op weg.

De uitstraling van de buitenkant van je woning

Het eerste dat potentiële kopers zien is de buitenkant van je woning. Dus zorg ervoor dat de buitenkant er verzorgt uitziet. Dat kun je doen door bijvoorbeeld:

  • De kozijnen een schilderbeurt te geven.
  • De gevel te reinigen.
  • De voortuin bij te werken. Snoei bijvoorbeeld de struiken, verwijder afgestorven beplanting en plant nieuw groen. Is het winter? Plant dan wat winterharde beplanting.
  • Vervang de garagedeur wanneer het deurblad verroest is of andere mankementen heeft.

Het interieur

Om de verkoopopbrengst van je woning te verhogen is het belangrijk om het interieur zo neutraal mogelijk te maken. Probeer zoveel mogelijk met lichte kleuren te werken. Veel mensen vinden een lichte woning namelijk prettig. Bovendien maken lichte kleuren een ruimte optisch groter.

Een ander belangrijk aandachtspunt met betrekking tot het interieur is dat het schoon moet zijn en dat je versleten meubels moet vervangen. Wanneer je nog niet weet of je de nieuwe meubels in je nieuwe woning gaat plaatsen kun je er ook voor kiezen om meubels te huren. Datzelfde geldt trouwens ook voor de andere onderdelen van het interieur. Bijna alle spullen voor de verkoop kun je huren.

Haal persoonlijke spullen weg

Potentiële kopers moeten zich kunnen inleven dat ze in jouw woning gaan wonen. Persoonlijke spullen helpen daar niet bij. Verwijder daarom zaken zoals foto’s, posters en andere opvallende interieurstukken die de neutraliteit uit het interieur halen.

Tip: schakel een verkoopstylist in als je er niet uitkomt

Het kan soms best lastig zijn om te bepalen waar je goed aan doet als het gaat om het klaarmaken van je woning voor de verkoop. Het is daarom goed om te weten dat er verkoopstylisten zijn die als geen ander weten hoe je een huis kunt stijlen zodat je een hoge verkoopopbrengst krijgt. 

De kosten verschillen per stylist, maar doorgaans ben je voor een paar honderd euro al klaar. Als het advies je vervolgens een paar duizend euro extra kan opleveren, doordat je woning voor een hogere prijs wordt verkocht heb je de investering dubbel en dwars terugverdiend.

Related Posts

Leave a Comment