Tips voor het inrichten van je balkon

by admin
0 comment

Wie in het bezit is van een klein of groot balkon zal zich vast wel eens afgevraagd hebben wat de leukste manier is om deze in te richten. Naast dat het er namelijk mooi uit moet zien, is het ook fijn als het weersbestendig is voor alle seizoenen en ook nog eens praktisch is. Best wel veel dingen dus waar je rekening mee wil houden, terwijl balkons vaak maar uit een klein oppervlakte bestaan. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om je balkon nog leuker te maken. Hoewel een grote wicker loungeset misschien niet zal passen, kun je wel wat aanpassingen doen voor jouw perfecte balkonnetje.

Verlichting

Een balkon is niet alleen lekker op warme zomerdagen, maar vooral ook in de avond. Alleen is hiervoor wat extra verlichting wel prettig, je wil immers niet in het donker zitten. Gelukkig bestaan er zoveel verschillende lampjes die geschikt zijn voor buiten dat je genoeg keuze hebt. Een slingerlamp over het hele balkon heen zorgt voor sfeer en vaak ook voldoende verlichting. Ook losse lampionnetjes en kaarsjes zijn leuk om je balkon te verlichten. Bepaal wel vooraf of je verlichting via een batterij systeem of een stekker wil regelen, niet elk balkon heeft namelijk ook stopcontacten om de verlichting in te steken.

Zit- en eethoek

Zelfs op kleine balkonnetjes is het mogelijk om zowel een zit- als eethoek te creëren. Dit is prettig, want zo kun je een boekje lezen als de zon schijnt, of met je vrienden of partner dineren op je balkon op warme zomeravonden. Een leuke manier om dit in te richten is bijvoorbeeld door een barretje aan je balkon reling te hangen en daar twee of drie barkrukken bij te plaatsen. Dit neemt weinig ruimte in, en je kan ernaast nog steeds een bankje of lig stoelen kwijt. Goedkope manieren om zit plek te creëren zijn verder door pallets met palletkussens of een hangmat voor het ultieme chill gevoel. Toch op zoek naar het ultieme loungegevoel en iets meer te besteden? Er zijn ook lounge tuinmeubelen die ontworpen is voor kleine buitenruimtes zoals op het balkon. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een hoekbank met kussens waar je ook nog eens heerlijk onderuitgezakt op kunt gaan liggen. Ideaal!

Related Posts

Leave a Comment