Plissé hordeuren als oplossing tegen insecten

by admin
0 comment

Hoewel het bijna onmogelijk lijkt om insecten de hele tijd buiten te houden, zijn hier enkele eenvoudige manieren om ze uit te zetten en buiten te houden.

Insecten houden van een mooi huis om dezelfde redenen als jij. Ze willen voedsel, water en beschutting. Als ze dit in uw huis kunnen vinden, zullen ze er intrekken. Insecten die vaak in huizen voorkomen zijn mieren, kakkerlakken, oorwurmen, vuurvlooien, vliegen, huisduizendpoten, zilvervisjes en spinnen. Eigenaars van huisdieren hebben soms te maken met vlooien en teken in huis. Elk van deze plaagdieren kan zich op verschillende tijdstippen van het jaar manifesteren, en sommige zijn in bepaalde delen van het land problematischer dan in andere.

Laat insecten zich niet thuis voelen

De kleine gaten rond de voordeur en de scheuren in de vensterschermen – dit zijn reusachtige “welkom!” tekens die insecten in uw huis uitnodigen. Hoewel het bijna onmogelijk lijkt om insecten de hele tijd buiten te houden, zijn hier enkele eenvoudige manieren om ze schaars te maken.

Verbinding omhoog barsten & Openingen

Neem een dichte blik bij uw schermen, vensters, en deuren. Als u scheuren of gaten ziet, dicht ze dan af of repareer ze. Voeg nieuwe tochtstrips rond uw deur toe om niet alleen koude tocht maar ook vervelende insecten buiten te houden. Kleine scheurtjes en openingen zijn als wijd open deuren voor insecten.

Tip: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/ 

Ruim de keuken op

Niet alleen u doorzoekt het aanrecht en de voorraadkast voor een late-night snack, zo doen insecten, en de verschillende insecten houden van verschillend voedsel, met inbegrip van meel, graangewassen, bakselmixen, crackers, gedroogde deegwaren, gedroogd fruit, noten, popcorn, en zelfs kruiden. Mieren gaan voor het zoete spul. Indische motten (ook wel “graanmotten” genoemd) houden van rijst, meel, granen en noten. 

Meelkevers geven de voorkeur aan een breed scala van voedingsmiddelen, waaronder meel, cakemixen, gedroogd fruit, noten, chocolade en specerijen. Zorg ervoor dat uw voedsel in goed afgesloten verpakkingen wordt bewaard en koop kleine verpakkingen die in een kortere tijd kunnen worden opgebruikt. Houd uw vloeren en toonbanken schoon en vrij van voedselkruimels. Om ongedierte uit uw meel te houden, kunt u het in de vriezer bewaren. En vergeet het voedsel van uw huisdier niet; insecten, zoals de Indische mot, eten dat ook.

Droog Vochtige Gebieden op

De insecten zijn niet alleen op zoek naar voedsel, zij zoeken ook naar water. En sommige huis binnendringend ongedierte, zoals zilvervisjes, springstaarten en huisduizendpoten, verkiezen om in vochtige plaatsen rond te hangen. Repareer lekkende kranen, afvoeren of leidingen. Zorg ervoor dat uw airconditioner, wasmachine en droger goed werken. In delen van je huis die altijd vochtig zijn, zoals de kelder, zet je een luchtontvochtiger aan. En vergeet niet de zolder te controleren om er zeker van te zijn dat deze droog is.

Regelmatig schoonmaken en vegen

Een goede huishouding helpt insecten op afstand te houden, vooral in de keuken waar voedselkruimels zich kunnen ophopen. Leeg de vuilnisbakken regelmatig en stofzuig wekelijks. Vergeet niet de afvoer van uw gootsteen en badkuip schoon te maken; afvoervliegen leven daarin en vliegen naar buiten om voedsel te zoeken. Gebruik regelmatig een afvoerreiniger om te voorkomen dat dit ongedierte een probleem wordt. Vermijd stapels tijdschriften, kranten en dozen – kakkerlakken houden ervan zich daarin op te houden.

Tip: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/plisse-hordeur-op-maat/ 

Houd de buitenkant vrij van afval

Brandhout stapels, compost bakken, en tuinafval zijn goede schuilplaatsen voor bugs die binnenshuis zou kunnen bewegen. Zorg ervoor dat deze plaatsen van het huis weg zijn. Alvorens u brandhout binnenbrengt, controleer het op insecten die een vrije rit meeliften. Verwijder gebieden van stilstaand water in uw tuin die broedplaatsen voor muggen kunnen zijn. Houd tuinperken vrij van onkruid en plantenresten die een broedplaats kunnen zijn voor insectenplagen, en snoei plantentakken weg van de fundering van uw huis.

Related Posts

Leave a Comment