Soorten schimmel in de badkamer

by admin
0 comment

Er zijn verschillende soorten schimmels die in je badkamer of douche kunnen groeien. Deze kunnen schadelijk voor je gezondheid zijn. Om er daarom voor te zorgen dat je ze herkent en kunt behandelen, hebben wij er een lijstje van gemaakt.

Roze schimmel

Dit is eigenlijk een bacterie en geen schimmel. De wetenschappelijke naam van de bacterie is Serratia marcescens. Het is meestal te vinden in badkamers. Hij groeit op vochtige, donkere en natte plaatsen zoals douches, op tegels, in badkuipen en in gootstenen. Roze schimmel kan spijsverteringsproblemen, ongemakken aan de urineweg, aandoeningen aan de blaas en de luchtwegen en zelfs longontsteking veroorzaken. Je kunt echter gemakkelijk van roze schimmel afkomen. Gebruik een beetje bleekmiddel of een pasta van zuiveringszout om de bacteriën op de aangetaste plaatsen te doden. Spoel de resten daarna goed weg. Het is natuurlijk nog beter om de groei ervan te voorkomen en een specialist te raadplegen via www.alphavochttechniek.com.

Alternaria

Alternaria komt vooral voor in huizen met een hoge luchtvochtigheid. Het is een allergeen en het komt veel voor. De herkomst lijkt op die van fluweel en de schimmel heeft meestal bruin of groen gekleurde haren. Het groeit op plafonds, badkuipen, of verschijnt waar waterschade in je huis is opgetreden. Hij kan zich zelfs achter muren verbergen zonder dat je het merkt. Alternaria moet worden verwijderd zodra je het ontdekt. U kunt het ook laten verwijderen door een professioneel team dat je kunt vinden bij www.alphavochttechniek.com

Zwarte schimmel

Zwarte schimmel, ook bekend als Stachybotrys, heeft een slijmerige textuur en een donkergroene kleur. Hij gedijt bijzonder goed op vochtige plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Hij groeit op karton, papier, hout, stro, maar ook op muren, plafonds en tegels. Als het eenmaal de muren binnendringt, moeten ze worden vervangen. Zwarte schimmel bevat zwarte sporen, waarvan het inademen gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Het verwijderen van zwarte schimmel moet altijd door professionals worden gedaan. Raadpleeg daarvoor de experten via www.alphavochttechniek.com

Algemeen onderhoud van de douche

Een goed onderhoud van de douche kan schimmels en bacteriën voorkomen. Een goede reiniger samen met een stevige borstel zal je helpen om in alle gaten van de afvoer te komen. Zorg ervoor dat je de kamer goed geventileerd houdt tijdens het schoonmaken met bleekwater, want het inademen van het bleekwater kan gevaarlijk zijn voor je ademhalingsstelsel. Dit bleekproces kan ook goed zijn voor je muren. Het schoonmaken van een douchekop is niet al te moeilijk. Vul gewoon een plastic zak met witte wijnazijn en heet water en plaats de douchekop in de oplossing. Laat de douchekop een nacht in de oplossing liggen en spoel hem de volgende dag af met water. Dit zal verdere besmetting stoppen.

Related Posts

Leave a Comment