Wat wil jij later worden?

by admin
0 comment

Dit is natuurlijk een veelgestelde vraag wanneer we klein zijn. Voor de meeste mensen komt er eindelijk niets van terecht, voor een aantal ook wel. Toch is het belangrijk om onze kinderen op de juiste wijze te stimuleren om ergens naar toe te werken en te ontwikkelen. Deze vorm van ijverigheid doet een kind niet verkeerd wanneer het het goed toepast. In deze blog geven we een aantal tips om je te kind te motiveren.

Hut

We kennen het allemaal nog wel, het bouwen van een hut is een creatief proces wat kan zorgen voor gezellige taferelen. Voor zowel meisjes als jongens kan het bouwen van een hut leuk en leerzaam zijn. Je kunt ze tevens uitleggen dat ze later timmerman of vrouw kunnen worden wanneer ze zich goed ontwikkelen. Als ouder zijnde is het belangrijk dat je je kind voorziet van de juiste voorzieningen. Dit is om te beginnen vaak een boel hout en planken welke de kinderen kunnen gebruiken. Verder is het goed om bijvoorbeeld toevoegingen als hamers en spijkers te regelen. Wanneer je het niet te grof en t zwaar wilt maken dan is er speciaal kindergereedschap waarvan je de kinderen kunt voorzien. Soms kan het goed zijn om samen met de kinderen een leuke en veilige plek te kiezen voor de hut. Tevens is het altijd verstandig om de omgang met spijkers en gereedschap goed uit te leggen en op te letten in de praktijk. Om het geheel af te maken kan het leuk zijn om bijvoorbeeld een oud stuk vloerbedekking te geven aan de kinderen. Hier kunnen ze lekker op zitten wanneer ze in de hut zitten. Als extra toevoeging kun je de kinderen bijvoorbeeld ook eens laten even in de hut. Als je het goed wilt doen dan geef je bijvoorbeeld bordjes en bestek samen met brood en beleg om ze dit vervolgens zelf te laten organiseren.

Sporten

Wanneer het kan raden wij altijd aan om lekker naar buiten te gaan wanneer het kan. Voor een kind is het heerlijk wanneer ze lekker kunnen bewegen in de buitenomgeving. Om ook nog bij te dragen aan hun ontwikkeling is het belangrijk om naast de juiste voorzieningen de kinderen uit te leggen hoe een bepaald spel werkt. Wanneer je samen gaat voetballen en je kind snapt de regels, dat zal het uiteindelijk ook serieuzer meedoen. Zeker wanneer je een wedstrijd organiseert met de kinderen uit de buurt dus je beslagen ten ijs komen. Als je ze uitlegt dat ze later misschien topsporter kunnen worden bij genoeg prestatie, kan dat de kinderen ten goede komen wanneer het gaat om de creativiteit en gedrevenheid.

Puzzelen

Wanneer je je kind een puzzel geeft, kun je bijvoorbeeld uitleggen wat een architect bijvoorbeeld doet en dat dat die ook een goede puzzelaar moet zijn. Het kind krijgt zodoende door wat er voor nodig is om een bepaalde richting uit te gaan. Wanneer je klein begint met een simpel puzzeltje, kun je het daarna een iets moeilijker exemplaar geven. Wanneer het kind het lastig vind om geconcentreerd te blijven, dan kun je er ook nog een kleine beloning tegenover zetten wanneer het kind de puzzel volledig afmaakt.

Plezier

Uiteindelijk draait het natuurlijk in basis allemaal om plezier. ga dus niet alleen na waar jij als ouder zou willen dat het kind terecht komt, maar kijkt ook vooral naar hoe het op bepaalde activiteiten reageert. Wanneer het kind plezier heeft in wat het doet, en daar uiteindelijk ook nog iets nuttigs mee kan doen, dan is dat natuurlijk de allerbeste en mooiste combinatie.

 

Related Posts

Leave a Comment