Tips bij het kiezen van de juiste gevelbekleding

by admin
0 comment

Toe aan nieuwe gevelbekleding? Dan zal je je vast al een beetje georiënteerd hebben. Nieuwe gevelbekleding is dé manier om jouw huis direct een geheel nieuwe uitstraling te geven. Bovendien voorkomt het ook nog eens onnodige beschadigingen aan de gevel. Wanneer je de gevel niet tijdig laat renoveren, kan dit het risico op scheuren in de muren vergroten. Met alle gevolgen van dien. Maar voor welke gevelbekleding kies je nu eigenlijk? Het aanbod is immers ontzettend groot.

In dit artikel hebben we een aantal tips voor je verzameld hoe je het beste de juiste gevelbekleding kunt kiezen. Door voldoende research te doen en de nodige informatie bij deskundigen te verzamelen, weet je zeker dat je de juiste keuze hierin maakt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding behoort nog altijd tot één van de meest gebruikte soorten gevelbekleding in ons land. Dit wordt heel vaak gebruikt om delen van de gevel snel en vroegtijdig op te knappen. Hierbij hoeft dus niet de gehele gevel aangepakt worden, maar beschik je over de mogelijkheid om enkel de meest poreuze delen te vervangen. Het grootste voordeel van houten gevelbekleding is dat het over een fantastische natuurlijke uitstraling beschikt. Bovendien geeft het iets nostalgisch aan je woning.

Wel moet er rekening mee worden gehouden dat houten gevelbekleding wellicht iets meer onderhoud vraagt. Toch verschilt dit ook per houtsoort en zijn er tegenwoordig zelfs verschillende mogelijkheden beschikbaar waarmee het hout een stuk minder onderhoud nodig zal hebben. Ook kan de gevelbekleding door de jaren heen gaan verkleuren. Dat hoeft geen nadeel te zijn, want de één vindt juist dat dit de uitstraling van de gevelbekleding nóg natuurlijker en mooier maakt en de ander zal dit juist helemaal niets vinden. Het hangt dus helemaal af van de houtsoort die je kiest en wat jij precies mooi vindt of houten gevelbekleding daadwerkelijk iets voor jou is.

Gevelsteen

Gevelsteen wint de afgelopen jaren ook steeds meer aan populariteit. Gevelsteen geeft de woning direct een geheel nieuwe en moderne uitstraling. Bovendien is het ook nog eens relatief gemakkelijk aan te brengen. Wist je dat gevelsteen niet alleen gebruikt kan worden voor moderne woningen? Er zijn ook verschillende soorten die prima op een wat traditionelere woning gebruikt kunnen worden. Bovendien vergt gevelsteen relatief weinig onderhoud en blijft het heel wat jaren goed.

Beton

Beton is een relatief nieuwe methode om de gevel te bekleden. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor moderne woningen en liefhebbers van de moderne stijl. Voor echt sierbeton moet je wel een afspraak maken bij een deskundige in gevelbekleding. Dit kun je natuurlijk niet halen bij een eenvoudige doe-het-zelf zaak. Bovendien is het niet aan te bevelen om dit zelf te proberen. Maar wanneer je eenmaal beton laat plaatsen, dan zal je merken dat je direct over heel veel verschillende mogelijkheden beschikt om jouw gevel geheel naar wens te personaliseren.

Related Posts

Leave a Comment