Is je trap toe aan vernieuwing? Of vind je het zelf gewoon wel een leuk om wat te veranderen aan de uitstraling van je trap? Er zijn diverse mogelijkheden. Er zijn speciale overzet treden die je over de huidige traptreden heen kun monteren. Dit ziet er érg gaaf uit en zorgt voor een compleet nieuwe look. Hier zit echter ook een behoorlijk prijskaartje aan en je hebt de klus ook niet zo eenvoudig geklaard. 

Tapijt op de trap


Ook kun je je trap (laten) bekleden met een mooi tapijt of een soort loper over het middendeel van de trap. Dit ziet er vaak chique uit en voelt lekker aan de voeten. Ook dit is een vrij dure optie. Een laagje verf op je trap is vaak de voordeligste optie, gelukkig kan ook dit voor grote verandering zorgen. Je geeft de trap weer een frisse nieuwe look en bent met een kleine uitgave al klaar. Ook is het iets wat je vaak zelf kunt doen en het is niet moeilijk.

Plakfolie ter decoratie op de trap

Wil je echter een mooie houtlook op je trap, een gave betonlook of misschien zelfs marmer? Wat dacht je van plakfolie! Plakfolie is steeds populairder. Je kunt er meubels mee restylen en ook vensterbanken, deuren en wanden mee beplakken. Ook de trap is mogelijk. Het is echt niet krasbestendig (de meeste soorten in ieder geval niet), dus het is niet zo dat je er met je schoenen overheen moet gaan lopen, je kunt het echter wel gebruiken voor de tussenplanken van je trap (de rechtopstaande vlakken). Deze manier van trapdecoratie zie je steeds vaker terug op inspiratie apps zoals Pinterest, én voordeel: het is namelijk erg voordelig! Voor een paar euro heb je al een klein rolletje plakfolie. Je kunt zoveel meters bestellen als je zelf wilt. Knip de afmetingen eruit en plak het op net als een sticker. Het is niet moeilijk en het resultaat is fantastisch!

Related Posts

Leave a Comment