Voordelen van een groendak

by admin
0 comment

Een groendak hebben kan heel veel voordelen hebben. Daarnaast ziet het er ook erg leuk uit. Een groendak bestaat uit verschillende soorten vetplantjes. Waarom vetplantjes? Deze planten kunnen goed tegen hele droogte, maar overleven ook in vochtige omstandigheden. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je planten verdrinken in al het Nederlandse regenwater.

Goede isolatie

Een van de grootste voordelen van een groendak is dat je een goede isolatie voor je dak creëert. Door de dikke laag groen zul je minder snel last hebben van tocht en andere manieren waardoor het eventueel koud zou kunnen worden in huis. Dat is natuurlijk ideaal. Zo hoef je bijvoorbeeld ‘s winters minder de radiatoren op te schroeven in de hoop dat het lekker warm blijft in huis. Door de isolatie blijft het namelijk al wat warmer in huis. Bovendien blijft het in de zomer lekker koel in het huis. De warmte van buiten kan niet zomaar naar binnen door de isolatie.

Niet gek veel onderhoud

Veel mensen zien af van een groendak omdat zij bang zijn dat zij hier heel veel onderhoud aan moeten plegen. Dit is echter niet het geval. Het enige wat slim is, is om in de lente één keer het dak goed te bemesten. Hierdoor krijgen de vetplantjes weer een nieuwe boost waardoor zij er weer een hele tijd tegenaan kunnen. Naast de jaarlijkse bemesting is er niet heel veel extra’s wat je moet doen.

Het is wel belangrijk dat je voordat je het dak aanlegt goed controleert of alles aanwezig is wat je nodig hebt voor een groendak. Op die manier verklein je ook de kans op moeilijkheden.

Goed voor het milieu

De grootste reden waarom de mensen een groendak aan laten leggen is nog altijd omdat het goed is voor het milieu. Vooral in de steden wordt het nu ook populairder. Een groendak zorgt er bijvoorbeeld voor dat CO2 omgezet kan worden in zuurstof.

Related Posts

Leave a Comment