Comfortabel slapen met het juiste bed en matras

by admin
0 comment

Het hebben van een goede nachtrust is enorm belangrijk: niet alleen voor je fysieke maar ook mentale gezondheid. Wanneer we niet goed slapen, zijn we overdag moe, kunnen we ons minder goed concentreren en zijn we prikkelbaarder. Slapen op een verkeerde matras kan er daarnaast voor zorgen dat je last krijgt van rug- of nekklachten. Om deze negatieve effecten te voorkomen, is het belangrijk om op een goed bed en matras te slapen. 

Een goed eenpersoonsbed

Ben je op zoek naar een eenpersoonsbed? Dan heb je de keuze uit enorm veel verschillende modellen en afmetingen. Voor een seniorenbed zal je waarschijnlijk andere eisen hebben dan voor een kinderbed. Wat een goed eenpersoonsbed is, hangt natuurlijk af van waar je naar op zoek bent. Zoek je een harde of zachte matras, een hoogslaper of een boxspring?

Geheel naar wens samenstellen

Houd je meer van een minimalistisch en strak interieur, of ben je eerder specifiek op zoek naar een boxspring? Voor kinderen wil je wellicht liever een wat meer kleurrijk bed. Het voordeel aan een eenpersoonsbed, is dat je deze vaak geheel naar wens kunt samenstellen. Als bedbodem kun je kiezen tussen een boxspring of een lattenbodem. Daarnaast kun je, mits je dit wenst, een hoofdbord uitkiezen. Zelfs de stof van het bed en de poten kun je laten aanpassen!

Als je het bed bestelt voor iemand die wat langer is, dan kun je het bed ook in een ander formaat dan het standaardformaat aanschaffen. Qua breedtes kun je kiezen uit 70, 80, 90 en 120 centimeter. Voor de lengte kun je kiezen voor een bed van 200, 210 en 220 centimeter lang. Ten slotte kun je eventueel nog bijpassende accessoires aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een nachtkastje, een bedbank of kussens. 

Accessoires

Als je eenmaal een nieuw bed hebt aangeschaft, wil je deze natuurlijk zo lang en goed mogelijk beschermen. Een bed kan een flinke investering zijn, dus dan wil je er ook zo lang mogelijk mee kunnen doen. Je kunt de matras goed beschermen met een matrasbeschermer. Door middel van een matrasbeschermer voorkom je dat de matras vies wordt door zweet, urine of bloed. Je kunt het beste een matrasbeschermer aanschaffen in dezelfde maat als de matras. Op deze manier sluit de matrasbeschermer goed aan en heb je geen last van plekken waar er te veel stof zit, wat kan irriteren tijdens het slapen. 

Ook zijn er kussenbeschermers, die dus je kussens beschermen tegen vocht en viezigheid. Sommige matras- of kussenbeschermers zijn speciaal ontworpen voor mensen met een allergie voor huisstofmijt, of voor mensen die veel zweten gedurende de nacht. 

Related Posts

Leave a Comment